Vimmelgrind

En kollektiv berättelse om den avfolkade byn Vimmelgrind som ligger överallt och ingenstans mellan Smygehuk och Treriksröset.


Den fjärde boken i serien är under arbete. Ett första avsnitt med titeln Ankomsten kommer troligen att publiceras i tidningen Herman Hedning sommaren 2019.

1. Dillfälten (1999)

När luffaren Flackonez berättar om de bedårande Dillfälten för barnen Nällan och Jågert blir de nyfikna och beslutar sig för att åka dit. Med hjälp av Jågerts morfar Kapten Reko bygger de en flotte och beger sig uppför Vimmelån. Men något händer och när barnen inte kommer hem till middagen blir deras respektive föräldrar, Cykelfrasse och Aurora, oroliga och ger sig ut för att leta.


2. Mutterloppet (2000)

Traditionsenligt anländer bröderna Ludendorff till trakten för att hålla i det årliga Mutterloppet vars prispengar har lockat deltagare från när och fjärran. Bland de tävlande finns Ingridsson med sin trogna PV och Aurora, som av ekonomiska skäl lånar Lemonadfabrikens bortglömda flakbil. Även den baksluge Låckeman, som anser sig ha en gås oplockad med bröderna Ludendorff, dyker upp.


3. Det stora snöovädret (2008)

En snöstorm har dragit in över Vimmelgrind. Aurora plogar med hästen Leonardo och i sin båt fryser Kapten Reko. Gamla fru Sänke insjuknar och svärsonen CykelFrasse ser sig tvungen att starta upp det gamla loket Klöver Sexton för att kunna ta sig till sjukhuset i stan. Det stora snöovädret är en mustig vinterskröna som behandlar ämnet döden på ett nytt och annorlunda sätt.

©Mats Källblad