MUSIK
Loshult Lineman

För närvarande spelar jag country med LOSHULT LINEMAN

och punkrock i bandet HÄRVAN.

 

Jag spelar också lapsteel

med CALL IT GARBO.

 

Spana in tidigare grejer på Maräng Records och på Spotify under respektive bandnamn.

Härvan

Hundra år i samma klass. Skivan som hänger ihop med serieboken med samma namn. Läs recension i Lira.

 

Påtår hos Moa Martinson. Tillsammans med tre andra låtskrivare spelades skivan in i författarens torp i maj 2014, femtio år efter hennes död. Sångerna handlar både om Moa och hennes verk. En av mina låtar från arbetet (Vid kajen) har spelats in av vissångaren Jan Hammarlund och finns på hans skiva Vid kajen som släpptes 2016.

 

Spiken i kistan. Viscountry från socialmarginalen. Duo med Isabell Dahlberg. Vi bildades 2010 och har spelat in plattan Många bäckar små.

 

Allianz. Proggdansbandet turnerade mellan 2006 och 2010. Sista livegigget var på Urkultfestivalen, men de senaste åren har bandet släppt jullåtar i december.

 

Sveas Elverk - socialrealistisk diskbänksrock.

 

Filmmusik. Mellan 2005 - 2012 gjorde jag en del filmmusik. Huvudsakligen för Malmö Naturskola, pedagogiska filmer om natur, utbildning, miljö och hållbar utveckling. Se en av filmerna här.

 

Fruit Machine Stories från 2004 är ett instrumentalt musikprojekt under parollen "musik för lätta fötter och tunga sinnen". Enligt vissa det vettigaste jag gjort i musikväg.

 

Barabbas Musikkollektiv spelade jag med under åren 2000-2003. Skivan Vykort från världen kom ut 2000.

 

Kvarglömda effekter. 1998 flyttade jag till Malmö och skrev mer visbaserade sånger. Flera av dessa bitar hembrändes på cdn Kvarglömda effekter och såldes på diverse gig.

 

Felleben var mitt sista band i hembyn Osby. Vi spelade mellan ca 1994-1997 och gjorde ett par demos på kassett. Två av våra låtar hamnade på musikföreningens samlingsskiva När det svänger blir armarna lagom långa (citat av Peps Persson).

 

Banden innan dess hette (bland annat) Osby Bluesorkester, Dålf Lunngrens Orkester, Rubberband, Mob Rules.

 

Min musikhistoria i stora drag.

©2017 Mats Källblad