Musik

LOSHULT LINEMAN - country music on the borderline

Youtube - Facebook - Bandcamp - Soundcloud

I en mix av country, soul och folk sjunger Loshult Lineman personliga och jordnära sånger om avfolkningsbygd, motorcyklar, arbetarklassidentitet, förlegade mansroller och kvinnliga hjältar. Det är uppriktighet, kärlek och humor med skit under naglarna. Ursprunget är uppenbart. Loshult Lineman låtsas inte komma från den amerikanska södern. Med stadigt fotfäste i Göingemyllan är låtarna som förtroliga samtal vid köksbordet medan kaffet kallnar.

HÄRVAN - punkrock från Malmö

Spotify - Youtube - Facebook

Några grejer finns på MARÄNG RECORDS och på Spotify under respektive bandnamn.

I bandet CALL IT GARBO spelar jag lapsteel.

FILMMUSIK

Mellan 2005 - 2012 gjorde jag en del filmmusik. Huvudsakligen för Malmö Naturskola, pedagogiska filmer om natur, utbildning, miljö och hållbar utveckling. Se en av filmerna här.

Hundra år i samma klass (2016) Skivan hör ihop med serieboken med samma namn. Läs recension i Lira.

Påtår hos Moa Martinson (2014)

Skivan är inspelad i Moas torp, femtio år efter hennes död. Sångerna handlar både om Moa och hennes verk. En av mina låtar (Vid kajen) har spelats in av vissångaren Jan Hammarlund (Vid kajen, 2016). Finns på Spotify.

Spiken i kistan (2013)

Viscountry från socialmarginalen. Duo med Isabell Dahlberg. Vi bildades 2010. Plattan Många bäckar små finns på Spotify.

Allianz

Proggdansbandet turnerade mellan 2006 och 2010. Sista livegigget var på Urkultfestivalen, men de senaste åren har bandet släppt jullåtar i december.

Sveas Elverk

Socialrealistisk diskbänksrock.

Fruit Machine Stories (2004)

Instrumentalt musikprojekt under parollen "musik för lätta fötter och tunga sinnen". Enligt vissa det vettigaste jag gjort i musikväg.

Barabbas Musikkollektiv (2000)

Ett gäng jag spelade med under åren 2000-2003. Skivan heter Vykort från världen.

Kvarglömda effekter (2000)

CD med 17 sånger.

När det svänger blir armarna lagom långa (1996)

Mitt sista band i hembyn Osby hette Felleben. Vi spelade mellan ca 1994-1997 och gjorde ett par demos på kassett. Två låtar hamnade på musikföreningens samlingsskiva, döpt efter ett citat av Peps Persson.

© Mats Källblad