MUSIK

Jag skriver låtar och spelar i diverse band, men uppträder också solo ibland. Flera av projekten kan du läsa mer om på MARÄNG RECORDS websida. Lite av musiken finns också på Spotify under respektive bandnamn.

Härvan

MUSIKPROJEKT:

 

Loshult Lineman write and play country music on the borderline.

 

Härvan. Punkrock, Skivan Följ sladden finns både på vinyl och på Spotify.

 

Call It Garbo. Låtskrivaren Frank Bengtsson sjunger och spelar gitarr. Isabell Dahlberg sjunger stämmor och jag spelar lapsteel.

 

Hundra år i samma klass. Den här plattan hänger ihop med serieboken med samma namn. En fortsättning på historien. Recension i Lira.

 

Påtår hos Moa Martinson. Tillsammans med tre andra låtskrivare spelades skivan in i författarens torp i maj 2014, femtio år efter hennes död. Sångerna handlar både om Moa och hennes verk. En av mina låtar från arbetet (Vid kajen) har spelats in av vissångaren Jan Hammarlund och finns på hans skiva Vid kajen som släpptes 2016.

 

Spiken i kistan. Viscountry från socialmarginalen. Duo med Isabell Dahlberg. Vi bildades 2010 och har spelat in plattan Många bäckar små.

 

 

- - - - -

 

 

Mellan 2006 och 2010 for jag runt i kostym och spelade med proggdansbandet Allianz. Sista livegigget var på festivalen Urkult, men de senaste åren har vi släppt jullåtar i december. Den senaste finns i videospalten till höger.

 

Sveas Elverk var ett försök att samla några av mina spretiga hemmainspelningar med beskrivningen "socialrealistisk diskbänksrock". Tre låtar blev det innan planen avstannade.

 

Filmmusik. Mellan 2005 - 2012 gjorde jag en del filmmusik. Huvudsakligen för Malmö Naturskola, pedagogiska filmer om natur, utbildning, miljö och hållbar utveckling. Se en av filmerna här.

 

Fruit Machine Stories från 2004 är ett instrumentalt musikprojekt under parollen "musik för lätta fötter och tunga sinnen". Enligt vissa det vettigaste jag gjort i musikväg.

 

Mellan år 2000-2003 spelade jag med det niohövdade bandet Barabbas Musikkollektiv. Skivan Vykort från världen kom ut 2000 men är dock väldans sällsynt.

 

1998 flyttade jag till Malmö och lärde känna andra låtskrivare/trubadurer vilket inspirerade till mer visbaserade sånger. Flera av dessa bitar hembrände jag på cdn Kvarglömda effekter och sålde på diverse gig.

 

Mitt sista band i hembyn Osby hette Felleben. Vi spelade mellan ca 1994 - 1997 och gjorde ett par demos på kassett. Två av våra låtar hamnade på musikföreningens samlingsskiva När det svänger blir armarna lagom långa (citat av Peps Persson).

 

Banden innan dess hette (bland annat) Osby Bluesorkester, Dålf Lunngrens Orkester, Rubberband, Mob Rules.

 

Min musikhistoria i stora drag.

FRUIT MACHINE STORIES

Musik för lätta fötter och tunga sinnen.

SVEAS ELVERK

socialrealistisk diskbänksrock.

FILMMUSIK

©2017 Mats Källblad